En

5 syytä ottaa SlideShare käyttöön jo tänään

SlideShare on esitysten ja dokumenttien jakamiseen tarkoitettu verkkopalvelu, johon käyttäjät voivat ladata muun muassa Powerpoint- ja PDF-dokumentteja. Kerron, miksi sinun pitäisi ottaa se käyttöön jo tänään.

MIKÄ IHMEEN SLIDESHARE?

SlideShare on esitysten ja dokumenttien jakamiseen tarkoitettu verkkopalvelu, johon käyttäjät voivat ladata muun muassa Powerpoint- ja PDF-dokumentteja. SlideSharesta onkin puhuttu Powerpoint-esitysten Youtubena. Toukokuussa 2012 teknologiasivusto TechCrunch uutisoi yhteisöpalvelu LinkedInin ostaneen sisältömarkkinointialusta SlideSharen 119 miljoonalla dollarilla. SlideSharessa vierailee tällä hetkellä maailmanlaajuisesti yli 15 miljoonaa kävijää viikossa.

Miksi käyttäisit SlideSharea yrityksenne markkinoinnissa jo tänään?

No, miksi et? No huominenkin on vielä hyvä deadline. Oletan, että tarvitset kuitenkin hieman lisää perusteluja ja siksi listasin alle viisi konkreettista asiaa, jotka vielä puoltavat pikaista käyttöönottoa.

1. HYÖDYNNÄ NYKYISET MATERIAALINNE UUDELLEEN

Voit aktivoida ilmaisen SlideShare-tilin ja hyödyntää käytännössä mitä tahansa olemassa olevia myynti- ja markkinointipresentaatiota välittömästi. SlideSharen avulla materiaalinne voivat olla hyödyksi uusille toimialanne palveluita etsiville asiakkaille. SlideShare-palveluun ladatut dokumentit tulevat nimittäin usein vastaan hakukoneiden hakutuloksissa. Slideshare-palveluun ladatut myynti- ja markkinointimateriaalit ovat samalla sekä henkilöstönne että asiakkaidenne käytössä paikkaan katsomatta.

Vinkki: Vaikka presentaatiot ovat ladattavissa SlideShareen sellaisenaan, kannattaa visuaaliseen esitystapaan panostaa. Inspiraatiota hyvistä visuaalisista SlideShare-esityksistä voi hakea työnhakuun ja henkilökohtaiseen brändäykseen erikoistuneen Jarkko Sjömanin esityksistä, joita on katsottu SlideSharessa yhteensä satoja tuhansia kertoja.

2. JAA ESITYKSIÄ HELPOSTI

SlideShare on myös yhteisöpalvelu, jossa käyttäjät voivat tykätä ja kommentoida muiden esityksiä. Näin ollen sisältöjenne pariin Slidesharessa löytää jatkuvasti niin palveluun kirjautuneita käyttäjiä kuin vierailijoita muilta sosiaalisen median alustoilta. Slideshare-esitykset ovat visuaalisesti houkuttelevan näköisiä Twitterissä, LinkedInissa ja Facebookissa. Lisäksi esityksiä on helppo upottaa esimerkiksi osaksi verkkopalvelunne blogisisältöä.

3. LISÄPALVELUT TARVITTAESSA HELPOSTI KÄYTTÖÖN

Slideshare tarjoaa yrityksille erilaisia lisäpalveluita kuten brändättyjä SlideShare-sivuja, analytiikkatietoa ja ratkaisuja liiditietojen keräämiseen esitysten yhteydestä. Nämä lisäpalvelut ovat saatavissa käyttöön sujuvasti nopealla aikataululla, kun SlideShare-läsnoloa halutaan tehostaa.

Otin tämän kirjoituksen alla Digitykselle käyttöön lomakkeen yhteystietojen keräämiseen SlideShare-esityksen yhteydestä. Voit tutustua sen toimintaan selaamalla alta löytyvän esityksen loppuun, sivulle 16 asti. Näet siitä miten liiditietojen kerääminen toimii käytännössä.

4. KANAVA ASIANTUNTIJUUDEN VAHVISTAMISEEN

SlideShare auttaa nostamaan yrityksenne asiantuntijuutta entistä tehokkaammin esille. Yrityskaupan myötä syventyvä yhteistyö LinkedInin kanssa vahvistanee tätä jatkossa entisestään. Mikäli yrityksenne hyödyntää Linkediniä, on SlideShare siis luontainen alusta asiantuntijatyön sisältömarkkinoinnin laajentamiselle. Palveluun ladatut esitykset saavat hyvää näkyvyyttä LinkedIn-profiileissa nyt ja varmasti myös jatkossa.

5. ÄLÄ ARVAILE, VAAN TOTEA HYÖDYLLISYYS ANALYTIIKASTA

Modernin markkinoinnin on oltava mitattavaa. Myös Slideshare tarjoaa omaa analytiikkadataa käyttöliittymässään. Tämän lisäksi koko palvelun hyödyllisyyden voit tietenkin todeta tarkkailemalla sivustoliikenteen lähteitä kävijäseurantajärjestelmästä. Näin ollen palvelun hyödyllisyyden omalle liiketoiminnalle voi helposti todeta perustuen dataan.

Hae sivustolta:Search our site: