Ei toista samanlaista! Näin syntyi Subin uusi kanavailme

Valve vastasi MTV:n omistaman televisiokanava Subin visuaalisen uudistuksen graafisesta suunnittelusta. Uusi ilme lanseerattiin tänään 15.5.

Kanavailmeuudistuksen tavoitteena on vahvistaa Subin brändiä ja pitää kanava kiinnostavana, erottuvana sekä tunnistettavana myös designin osalta eri alustoilla. Kanavailme koostuu lukuisista eri elementeistä, jotka toistuvat kymmeniä kertoja päivittäin. Subin olemassa oleva ilme on monelta osiltaan tunnistettava ja toimiva, siksi päädyttiin säilyttämään logo ja päävärit. Sen sijaan keskityttiin kehittämään ajatusta, joka korostaa kanavan ainutlaatuisuutta ja tuo Subin lähelle katsojaa, sukupuolesta riippumatta.

Screen Shot 2018 05 15 at 13 51 00

– Näistä taustoista syntyi "Ei toista samanlaista” -konsepti. Se kertoo paitsi kanavan ainutlaatuisuudesta, mutta myös siitä, että Sub-perheessä ohjelmat, ohjelmien tähdet ja kanavan katsojat ovat omanlaisia persoonia, ainutlaatuisia yksilöitä yhteisössä. Se on siis myös arvolupaus, kertoo Jotti Taival, Creative Director Valveelta.

– "Ei toista samanlaista" -konseptia varten kehitimme kanavailmeen, jossa jokainen kanavan tunniste on visuaalisesti uniikki – ohjelmavirrassa ei tule koskaan saman näköistä kanavatunnusta. Tämä toteutetaan kanavagrafiikkalaitteella muuttuvilla parametreilla reaaliaikaisesti - joka kerta kun joku kanavatunnuksista (menu, jatkuu, lopputunnus) ajetaan ulos. Kanavatunnisteet on myös numeroitu juoksevasti ja numerointi näkyy myös katsojille. Tällainen kanavailmekonsepti on harvinainen, täydentää Art Director Virpi Kunttu MTV:ltä.

Graafisesta suunnittelusta vastasi Valve Motion ja kanavagrafiikoiden teknisestä toteutuksesta WakeDynamite.

Asiakas:

MTV Oy

Projektiryhmä:

MTV Oy

Art Director: Virpi Kunttu

Valve Motion

Creative Director: Jotti Taival
Designer: Kimmo Korhonen
Motion Designer: Tauno Sillanpää
Creative Editor: Juuso Koski
Editor: Veli Matinmikko
Junior Motion Designer: Taru Pohjanpalo
Senior Project Manager: Jonna Aunio

Wake Dynamite

Senior Designer: Jani Flink
Customer Manager: Tarja Finni

Lue alkuperäinen tiedote täältä.

Markkinointi&Mainonta teki tiedotteesta uutisen

Lisätiedot:

Tiedotus, Sub: Akira Ahola, 044 383 2328, akira.ahola@mtv.fi
AD, MTV: Virpi Kunttu, virpi.kunttu@mtv.fi
Kanavajohtaja, MTV: Jaana Pasonen, jaana.pasonen@mtv.fi
Creative Director, Valve: Jotti Taival, jotti.taival@valve.fi

‹ Takaisin