MTV Uutisten uusi ilme Valveen käsialaa

MTV Uutisten päätuotantokumppanin Mediahubin ja Valveen yhteistyön tuloksena paljastettiin MTV Uutisten uusi studio ja ilme lauantaina. Valve on suunnitellut ja toteuttanut uuden ilmeen, uutislähetysten grafiikat sekä studion valtavilla, lähes 30 metriä leveillä näytöillä näkyvät sisällöt.

”Tavoitteena oli uudistaa MTV Uutisten, Urheilun, Sään ja Huomenta Suomen ilme. Yhtenäistimme ilmeen ja toimme sen tähän päivään. Halusimme tuoda maailmanluokan uutislähetyksen tunnelman myös suomalaisiin kotikatsomoihin. Uudessa ilmeessä lähtökohtana oli ympyrämuoto, joka on tuttu MTV3:n ilmeestä,” kertoo suunnittelusta vastannut Valveen Lead Motion Designer Juha Laukkanen.

MTV Uutisten ilme oli viimeksi uudistettu vuosikymmenen alussa ja edellisen studion perusilme vuonna 2006. Uuden ilmeen suunnittelu käynnistyi elokuussa.

UutisetMTV:n Uutisextran nauhoitus.

”MTV Uutisten kehittämisprojektin tavoitteena on laajentaa MTV:n uutistoimintaa. Osana monialustaista uudistushanketta modernisoitiin televisiouutisten studio ja ilme. Olemme erittäin tyytyväisiä maailmanluokan lopputulokseen. Katsojilta on tullut runsaasti positiivista palautetta uudistuksesta. Se on herättänyt kiinnostusta myös ulkomailla,” kehuu MTV:n uutis- ja ajankohtaissisältöjen ohjelmapäällikkö Jyrki Huotari.

Mediahub on sisällöntuotantoon, tapahtumiin ja journalismiin erikoistunut yhtiö, joka toimii MTV:n uutis-, ajankohtais- ja urheiluohjelmien päätuotantokumppanina. Mediahub Helsinki Oy sai alkunsa v. 2015, kun MTV:n uutisyksikkö yhtiöitettiin itsenäiseksi tuotantoyhtiöksi

Mediahubin luova johtaja Johannes Kantelinen kertoo: ”Minulla oli vahva visio siitä, mitä uudelta studiolta ja sen ilmeeltä haluan. Lanseerasimme päätoimittaja Tomi Einosen kanssa heti projektin alussa termin ”maailmanluokan studio”, ja sitä lähdettiinkin rummuttamaan ennen kuin studiossa oli edes seiniä. Paljon videopintaa, pyöreät linjat, ankkureiden uudet positiot, graafiset elementit, jotka rikotaan ikään kuin ruudusta sisäänpäin jne. Kaiken lähtökohta oli, että pystytään paremmin visualisoimaan vaikeasti selitettävää uutissisältöä. Tämä on jo kolmas uudistus, jota olen ollut tekemässä ja edellisiltä kerroilta oli jäänyt paljon asioita, joita pääsin nyt ilokseni toteuttamaan. Valveen Juha Laukkanen tiimeineen sai nopeasti kopin ajatuksistani ja yhteistyön lopputulos oli parempi kuin osasin toivoa.”

Katsojien kokemus määritteli ilmeen rakentamisen

MTV3 Uutislähetyksen ilmeen rakentamisessa katsojan saama kokemus lähetyksestä muodosti suunnittelun lähtökohdan. Samalla tuli ottaa huomioon taustalla toimiva tekniikka. Isot näytöt ja grafiikat ovat käytössä live-lähetyksissä ja niiden tulee tukea itse uutista ja uutisankkuria.

”Haimme ilmeuudistukseen vaikutteita ympäri maailmaa ja kehitimme olemassa olevasta MTV Uutisten ilmeestä uuden aikaa kestävän ratkaisun. Samalla selkeytimme katsojakokemusta ja teimme uutisista entistä visuaalisemman kokonaisuuden, jossa tuttu ympyräteema toistuu läpi ilmeen. Suuret näyttöpinnat mahdollistivat myös täysin uudenlaisen kulman suunnitteluun”, kertoo Valveen Graphic Designer Mika Junna.

”Uusi studio ja näytöt antavat täysin uudet mahdollisuudet visualisoida uutislähetyksiä. Erityisen tyytyväisiä olemme helposti sujuneeseen yhteistyöhön asiakkaan kanssa – ideointi ja suunnitelmallisuus kantoivat yhteistyötä koko tekemisen ajan. Toteutettu kokonaisuus oli vaativa, ja vaativa visuaalinen ilme saatiin kaikin osin toteutettua toiveiden mukaan, siitä kuuluu iso kiitos koko tiimille,” jatkaa Valveen Lead Motion Designer Juha Laukkanen.

Uudessa studiossa uusien näyttöjen äärellä uutisankkurit pääsevät liikkumaan vapaasti, mikä yhdessä visuaalisen toteutuksen kanssa tuo katsojille uuden, dynaamisemman uutiskokemuksen.

Asiakas

MTV, Jyrki Huotari, uutis- ja ajankohtaissisältöjen ohjelmapäällikkö

MTV, Petra Ahvenharju, markkinointipäällikkö

MTV, Virpi Kunttu, AD

Mediahub, Johannes Kantelinen, Luova johtaja

Valveen tiimi

Juha Laukkanen, Lead Motion Designer, Valve Motion

Mika Junna, Graphic Designer, Valve Branding

Jani Flink, Senior Designer, Wake Dynamite

Katri Flander, Senior Graphic Designer, Valve Motion

Jesse Miettinen, Junior 3D Artist, Valve Motion

Stiina Hongisto, Project Manager, Valve Motion

‹ Takaisin