Wakeone ja Leonidas yhteen

Valve-perheeseen kuuluva immersiivisen internetin palveluyhtiö Wakeone ja virtuaalisen todellisuuden ajatusjohtaja Leonidas ovat yhdistäneet voimansa. Yhdistyminen synnyttää vahvan kotimaisen XR-teknologian markkinajohtajan, joka hakee kasvua myös pohjoismaisilla ja kansainvälisillä markkinoilla. Wakeone-nimellä toimivassa yhtiössä on noin 50 työntekijää ja toimipisteet Helsingissä ja Tampereella.

Wakeonen ja Leonidaksen osaamiset, palvelut ja toimintamallit täydentävät toisiaan. Yhdistymisen jälkeen Wakeone on maan johtavia XR-osaajia – sen palveluihin kuuluu mm. Leonidaksen kehittämä virtuaali- ja lisättyä todellisuutta hyödyntävä XR Showroom -tuote, jonka avulla asiakkaan tuotevalikoima voidaan esitellä uudella ja mieleenpainuvalla tavalla monikäyttäjä XR-ympäristössä. Yhdistymisen myötä Wakeone on myös entistä merkittävämpi verkkopalvelusovellusten kehittäjä, ja sillä on vahva jalansija B2B-ratkaisuihin erikoistuneilla IT-konsultointimarkkinoilla.

”Yhdistyminen kasvattaa hartioitamme monella tavalla. Teknologiaosaamisemme vahvistuu ja saamme jalansijan meille uusilla IT-konsultointimarkkinoilla. Yhteisessä asiakaspohjassamme on valtavasti potentiaalia. Tämä on hieno mahdollisuus oppia puolin ja toisin, ja vahvistaa asemaamme alan todellisena markkinajohtajana”, sanoo Wakeonen toimitusjohtaja Tommi Palvimo.

Leonidas on perustettu vuonna 2008, ja sen perustajiin kuuluva toimitusjohtaja Kari Peltola on ollut perustamassa myös XR-toimialan yhteistä VR Finland ry:tä. Leonidaksen toiminnan taustalla on ollut vahva usko internetin ja virtuaali- sekä lisätyn todellisuuden yhdistymiseen, ja internetpalveluiden vallankumoukselliseen kehittymiseen teknologioiden kehittymisen myötä.

Wakeone ja Leonidas

Kuvassa Leonidaksen perustajiin kuuluvat Kari Peltola (vas.) ja Harri Lammi (oik.) sekä Wakeonen toimitusjohtaja Tommi Palvimo (kesk.).

”Yhdistymällä nousimme selvästi uuteen kategoriaan, jota Pohjoismaissa ei ole ennen tätä nähty. Wakeone on nyt markkinoiden ainoa toimija, jolla on riittävän syvä näkemys ja teknologinen kyvykkyys tarjota immersiivisen internetin end-to-end-palvelukehitystä. Tällä kombinaatiolla on myös erinomaiset edellytykset kansainvälistyä ja tulla merkittäväksi toimijaksi koko Euroopan tasolla”, toteaa Peltola, joka vastaa jatkossa Wakeonen palveluista ja niihin liittyvästä liiketoiminnoista.

”XR-markkinat tulevat kasvamaan räjähdysmäisesti seuraavien 3-4 vuoden aikana. Tämän vuoden laitejulkistukset tuovat helppokäyttöiset laitteet yritysten ja kuluttajien saataville, joten odotettavissa on huikea kasvu XR-sisältöjen ja -sovellusten markkinassa. Olemme jo alkuvuonna nähneet yrityksiltä tulevien kyselyiden nousseen huomattavasti”, kertoo Leonidaksen perustajiin lukeutuva Harri Lammi. ”Myynti ja markkinointi ovat olleet XR-ratkaisujen käyttöönoton kärjessä. Wakeonen ja Leonidaksen yhdistyminen tekee meistä merkittävän toimijan tähän kasvavaan kysyntään. Uudella Wakeonella on kykyä ja näkemystä palvella asiakkaita entistä paremmin paitsi XR- mutta myös sovelluskehityksessä”, jatkaa Wakeonen myynnistä vastaava Lammi.

Lisätietoja:

Tommi Palvimo, toimitusjohtaja, Wakeone Oy, 050 353 5173

Kari Peltola, Chief Product Officer, Wakeone Oy, 050 412 3445

Immersiivisen internetin palveluyhtiö Wakeone auttaa näkemään, kuulemaan ja kokemaan internetissä enemmän. Wakeone suunnittelee, rakentaa ja kehittää digitaalisia palveluja nykyisillä ja nousevilla teknologioilla sekä tarjoaa virtuaalisen ja kokemuksellisen internetin sovellus- ja sisältöpalveluita. Muotoilu, digitaalinen kehitys ja XR-osaaminen yhdistyy asiakaskokemusta kehittäviksi kokonaisuuksiksi pitkissä asiakassuhteissa, sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Wakeone on osa Valvea. www.wakeone.co

Leonidas on Suomen johtava teollisuuden XR-sovellusratkaisuihin ja ohjelmistokonsultointiin erikoistunut ohjelmistotalo, joka on keskittynyt palvelemaan B2B-sektorin toimijoita. Yritys on perustettu 2008 ja sen pääkonttori on Tampereella. www.leonidasoy.fi.

Kirsi Nurmi
Director, Talent Dev & Comms, Brand & Digital
‹ Takaisin