Lukulistasi on tyhjä

Lähetä lukulista sähköpostiisi

Harkkaritarinoita: kesä Valveella

Valve
Millaista on olla Valveella harkkarina? Markkinointisuunnittelun harjoittelija Iida kertoo kokemuksistaan valvelaisena.

Kun keväällä opiskelijavaihdossa ollessani aloin miettiä työsuunnitelmia kesäksi, erottui Valveen harkkarirekry heti edukseen muiden työpaikkailmoitusten joukosta. Vihdoinkin harkkariohjelma, jossa ei etsitä valmista tekijää ilmaiseksi töihin tai ketään kahvia keittelemään, vaan kokonaisuus, josta huokui reiluus ja suunnitelmallisuus. Olin jo pitkään ollut kiinnostunut markkinoinnin digitaalisesta puolesta ja mikäs sen parempi paikka oppia siitä, kun toimisto joka viittaa itseensä kokonaisvaltaisena markkinoinnin, viestinnän ja teknologian yhdistäjänä. Aikani asiaa pohdittuani ja Valveen rekrysnäppejä seurattuani laitoin hakemusta vetämään markkinointisuunnitteluharjoittelijan pestiin. Onnekseni tärppäsi ja Portugalista palattuani astelin jännittynein, mutta innostunein mielin Ruohiksen toimistoon uutena valvelaisena.

Luottamusta ja monipuolisia tehtäviä

Kesään on mahtunut tehtäviä laidasta laitaan. Parasta, ja yllättävintä, on ehdottomasti ollut se luottamus, josta harkkaritittelistä huolimatta olen saanut nauttia. Muistan yhä ihmetykseni, kun juuri aloitettuani ja taustaslideja asiakastyöpajaan laadittuani sain kuulla, että ”noniin hienoa, näillä mennään!” Siis mitä, olivatko nämä sellaisenaan jo hyvät ja menevät suoraan asiakkaan silmien eteen? Pian kuitenkin ymmärsin, että juuri tämä oli Valveella olon suurin hienous – harkkaritittelistä viis kykyihini luotettiin ja niistä annettiin rohkeasti krediittiä.

Kliseisesti sanottuna, jokainen päivä Valveella on erilainen. Milloin olen ollut toimarimme Jorman kanssa presentoimassa kilpailija-analyysiä asiakkaalle, milloin ideoimassa uusia konsepteja luovan tiimin kanssa. On editoitu uutiskirjeitä, kirjoitettu blogitekstejä, kiteytetty kilpailuetuja ja jumpattu brändistrategioita. Olenkin äärimmäisen iloinen, että sain nähdä näin monipuolisen toimiston arkea hyvinkin laaja-alaisesti. Erityiskiitokset ansaitsee myös mentorini Marjut, joka on aktiivisesti ollut minua sparraamassa niin työpulmissa kuin myös yleisissä urapohdinnoissa.

Kesän taittuessa syksyyn on kuitenkin aika suunnata katse uusiin haasteisiin, ja tällä kertaa sellaiset odottavat Euroopan tech-maailman ytimessä ja Guinnessin luvatussa maassa eli Dublinissa. Haikein mielin jään muistelemaan kokemuksiani ja mahtavia työkavereita Valveella, mutta onneksi yksi asia pysyy – kesällä saamani opit kulkevat mukana urallani varmasti pitkälle tulevaisuuteen!