Lukulistasi on tyhjä

Lähetä lukulista sähköpostiisi

Jokainen tarvitsee jonkun, joka uskoo häneen

Valve
"Jokainen tarvitsee jonkun, joka uskoo häneen” on Valveen tiimin Kimmo Korhosen, Markus Natrin ja Daniel Tuorin kehittämä markkinoinnin konsepti. Tällä lauseella starttasi Suomen Mentorien Teonpaikka 2016 -tilaisuus. Kymmenet yritysjohtajat kokoontuivat Nokian toimitusjohtajan Rajeev Surin ja kaupunginjohtaja Jussi Pajusen johdolla tiistaina 25.10.2016 Helsingin kaupungintalolle jakamaan kokemuksiaan kuluneesta vuodesta.

Suomen Mentorien päätehtäviä on kaksi: Hankkia korkeakouluista valmistuneille mentoreita ja valmistuneille trainee-paikkoja. Ensi vuoden teema onkin 100 vuotta työtä eli haussa on 200 kuuden kuukauden mittaista harkkarijaksoa.

Kaupunginjohtaja Pajunen piti avauspuheenvuoron, jossa hän esitteli dynaamisen ja muuttuvan Helsingin, joka aktiivisesti etsii ja kehittää uusia tapoja saattaa nuoret ja työnantajat yhteen. Suomen Mentorit on oivallinen osa tätä järjestelmää.

Valveen Daniel Tuori sai Suomen Mentorien puheenjohtajalta Raija Kemiläiseltä erityismaininnan omassa puheenvuorossaan. Kemiläinen mainitsi Tuorin huomauttaneen hänelle siitä, että nyt työelämään siirtyvät vastavalmistuvat ovat kasvaneet internetin yleistymisen aikana, ja ovat kuin luonnostaan varustettu arvokkaalla osaamisella. Nyt jos koskaan tarvitaan mentoreita luottamaan digiajan nuoriin vastavalmistuneisiin ja ohjaamaan heitä hyviin harjoittelupaikkoihin.

Tilaisuuden pääpuhujana oli harvoin esiintyvä Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri, joka kertoi uransa käännekohdista puheenvuorossaan “Dare to Dream Big”. Eli kuka luotti häneen, kun hän ei vielä ollut nykyisessä työssään. Hän tiivisti kokemuksiaan työuransa varrelta viiteen pointtiin:

  1. Take the plunge and start doing
  2. Keep moving and learning
  3. Reward requires risk
  4. Never limit yourself
  5. Be good. Be you.

Muutosjohtajana urallaan Nokialla edennyt Suri painotti esityksessään ahkeraa työntekoa, itsensä haastamista ja tiimityötä. Vaikeissa tilanteissa eteenpäin päästään yhteistyöllä ja neuvokkuudella. Itseluottamus sekä usko tulevaan ovat työkaluja nykyaikaisen työtekijän pakissa. Surin puheenvuoron päätteeksi Kemiläinen sai hänetkin lupautumaan uudeksi mentoriksi.

Tänä vuonna Valve otti 12 harjoittelijaa omassa harkkarirekry-kampanjassamme, sehän on yhtä monta kuin Nokia.