LapWall LEKO® - paras tapa rakentaa

LapWall on suomalainen talonrakennuksen puuelementtejä valmistava yritys, jonka liikevaihto rikkoi viime vuonna 30 miljoonan euron rajan. Liiketoiminta kasvaa kovaa vauhtia, ja tänä vuonna yritys tavoittelee huikeaa 400 % kasvua. Tavoite toteutetaan uudenlaisella, pitkälle tuotteistetulla rakentamisen tavalla, joka vapauttaa rakennuttajat ja sijoittajat keskittymään olennaiseen projektinhallinnan asemesta.

Lähtökohdat

Rakennusalaa riivaavat vakavat laatuongelmat ja projektien venyminen. Seurauksena on huonosti rakennettujen kosteusvauroista kärsivien rakennusten kasvava joukko, mistä saamme lukea uutisista lähes päivittäin. Rakennusten suunnittelu vie aikaa ja vaatii aina ammattilaisen, käytännössä arkkitehdin apua. Talot ovat tyypillisesti prototyyppejä, koska jokaisessa on useita uniikkeja rakenneratkaisuja, eikä toista samanlaista rakenneta. Tehotonta ja kallista. Rakennusprojektin läpivienti vaatii vahvaa projektinjohtamisen ammattilaista, joka osaa neuvotella sellaiset urakkarajat ja aikataulut, että työvaiheet seuraavat saumattomasti toisiaan ja valmista tulee sovitussa aikataulussa. Käytännössä näin tapahtuu äärettömän harvoin. Helppo ja nopea rakennusprojektin suunnittelu ja toteutus on siis tähän asti ollut vain etäinen haave.

Luova ratkaisu

Valve ja LapWall kehittivät vastaukseksi rakennusalan haasteisiin täysin uudenlaisen rakennuttajille ja sijoittajille suunnatun verkkopalvelun. Palvelussa rakennuttajat ja sijoittajat voivat itse ilman arkkitehtia suunnitella kokonaisen tilausvalmiin rivitalon. LapWall hoitaa koko projektin alusta loppuun ilman prosessia hankaloittavia urakkarajoja.

Työkalulla LapWall houkuttelee rakennuttajia ja sijoittajia tutustumaan LapWallin palvelumalliin ja vakuuttaa heidät oman menetelmänsä eduista: LapWallin kanssa rakentaminen on nopeaa, helppoa ja riskitöntä. Markkinointisivuilla viestitään puurakentamisen eduista suhteessa betonirakentamiseen.

Olen erittäin tyytyväinen uuteen verkkopalveluun ja Valveen tapaan tehdä tinkimättömästi töitä laadukkaan lopputuloksen varmistamiseksi. Verkkopalvelu on meille merkittävä askel kohti rakennusalan suunnannäyttäjän asemaa, ja se tukee myös vahvasti kasvutavoitteitamme.Tuomas Tuuli, Markkinointijohtaja, LapWall Oy

Toteutus

Urakka aloitettiin LEKO-rivitaloista. Arkkitehti suunnitteli työkalua varten helposti muunneltavan rivitalokonseptin ja siihen yli 50 asuntopohjaa. Valve rakensi työkalun, jossa asiakas valitsee asuntojen määrän, talon runkosyvyyden, kattotyypin ja -kulman, terassit sekä asuntopohjan jokaiseen asuntoon. Työkalu hinnoittelee rivitalon tarkasti, joten sijoittaja voi nopeasti ja luotettavasti laskea projektilleen pääoman tarpeen ja tuoton. Kun asiakas ottaa yhteyttä LapWalliin, myyntiprosessissa ollaan jo maaliviivoilla. Ennen verkkopalvelua asiakkaan yhteydenoton hetkellä oltiin hädin tuskin puolivälissä.

Valve vastaa myös LEKO-rivitalojen markkinoinnista ja viestinnästä digitaalisissa kanavissa. Viestinnän ja markkinoinnin vuosisuunnitelmaa perustuu LEKO-rivitalojen realistisille myyntitavoitteille.  Hankimme laadukkaita liidejä kohdentamalla viestit sijoittajille ja rakentajille heille luontaisissa kanavissa. Lisäksi toteutamme sisältökampanjoita sosiaalisessa mediassa ja pureudumme viestintätoimenpiteillä rakennusalan ajankohtaisiin ongelmiin. Näillä toimenpiteillä edistämme LapWallin roolia rakennusalan suunnannäyttäjänä.

 

Asiakas

LapWall Oy

Tuomas Tuuli, markkinointipäällikkö 

Suunnittelu ja toteutus

Valve Group Oy

Tarja Lähdemäki (Asiakkuusjohtaja)
Marko Lehtimäki (Projektinhallinta)
Marius Lönnrot (Palvelumuotoilu)
Jussi Niemi (Visuaalinen suunnittelu)
Timo Keinänen (Visuaalinen suunnittelu)

Minttu Aarniovuori (Copywriter)
Arto Karhu (3D)
Pekka Heikkinen (3D)
Risto Karhu (3D)
Timo Muraja (3D)
Kai Forsman (Front-end)
Teemu Suvinen (Front-end)
Jani Ollikainen (Back-end)
Juha Larmia (Testaus)