Onnistunut sähköpostisuora

13.05.2008

Suurin osa sähköpostimarkkinoinnista joutaa suoraan roskakoriin, mutta joskus tarjottava asia on hyvin ajankohtainen. Näin tapahtui minulle juuri ennen äitienpäivää kun World Visionin Lahjaksi Lehmä ? verkkokaupasta tuli sähköpostisuora ”Lahjoja äidille”. Äitienpäivä on meillä aina ongelma, kun äiti asustelee etelän lämmössä, eikä sitä korttia saa ikinä postiin ajoissa.

Sara Nikander
Director Brand & Digital

sara.nikander@valve.fi
045 6735 577

Mikä olisikaan sopivampaa kuin äidinmaidonkorviketta tai turvallista synnystä! Minuun viesti upposi ja ostopäätös oli tehty saman tien. Tämähän on kaikkien tavoite: mainos joka puhuttelee ja tuntuu palvelulta, ei mainokselta. Miten World Vision teki sen?

1. Ajoitus. Viesti tuli juuri oikeaan aikaan, reilu viikko ennen äitienpäivää.
2. Tuotteistus. Kaksi äitiyttä puhuttelevaa tuotetta. Hyttysverkko tai vuohi ei olisi ajanut asiaa ollenkaan yhtä hyvin (nämä äitienpäivä -tuotteet olivat uusia verkkokaupassa).
3. Hinnoittelu. Valinta on helppo kun vaihtoehtoja on vain kaksi ja hintaero selkeä. (Parantainen: Haluaako asiakas vaihtoehtoja? )
4. Helppo ostaa. Siirryn verkkokauppaan, ostan tuotteen, kirjoitan äidilleni kortin ja ajasta lähtemään oikeana päivänä (minun piti toki soittaa perään ja varmistaa että äiti oli lukenut sähköpostinsa..).

Mitä tärkeintä, viesti ratkaisi ongelman, joka kaikilla on juuri ennen äitienpäivää. Kukkia, hajuvettä vai kirja?