Valve

Joululahjakeräys-mobiilisovellus

Toteutus:
SovelluskehitysMobiilisovellusVisuaalinen suunnittelu
haaste

Joululahjakeräys on Valveen työntekijöiden järjestämä hyväntekeväisyystempaus pääkaupunkiseudun lastenkotien lapsille, johon voi osallistua kuka tahansa. 

Ensimmäinen joululahjakeräys toteutettiin vuonna 2009, kun Valve lähti keräämään lahjoja Oulunkylän perhetukikeskuksen lastenkodin lapsille. Vuonna 2017 hyväntekeväisyyskampanja toteutettiin jo yhdeksättä kertaa, ja siihen lähti mukaan 11 lastenkotia ja lahjoja tuli kerättäväksi 326 lapselle.

Aikaisemmat vuodet suosittu keräys toimi pelkästään Facebookin välityksellä. Lahjalistojen julkaisu, satojen varausten kirjaaminen ja niiden hallinta tapahtuivat käsin työllistäen valveen kampanjakoordinaattoreita täyspäiväisesti.

Vuonna 2017 Joululahjoja lastenkotien lapsille -Facebook-sivun rinnalle päätimme suunnitella ja toteuttaa keräykselle oman mobiilisovelluksen iOS- ja Android-älypuhelimille keräykseen osallistumista ja sen organisointia helpottamaan. Syntyi Joululahjakeräys-mobiilisovellus, mikä toteutettiin Wake Platform -pilvialustan päälle yhteistyökumppanimme SuperApp Oy:n kanssa.

tiimi

Sovellusalusta, ylläpitorajapinta, visuaalinen suunnittelu & sisällöntuotanto: Valve
Senior Software Designer: Jani Ollikainen
Graphic Designer: Susanne Työrinoja
Junior Software Tester: Annamaria Hyötyläinen
Marketing Manager: Katri Kantola
Junior Social Media Planner: Essi Maaninka
Office Manager: Anna Tarkiainen

Sovelluskehitys: SuperApp Oy

ratkaisu

Mobiilisovelluksen suunnittelun lähtökohtana on ollut käytön helppous niin ylläpitäjän, kuin sovelluksen loppukäyttäjän näkökulmasta.
Toteutuksesta haluttiin tehdä myös tunteita herättävä kokonaisuus.

Visuaalinen ilme
Keräyksen entinen ilme oli hyvin perinteisen jouluinen; punainen pohja, jossa päällä oli valkoinen sydän. Sovelluksen myötä saatiin uudistaa koko keräyksen ilme. 

Lahjoja antavat aikuiset ja niiden saajat ovat lapsia, joten suunnittelimme jotain, mikä sopisi lapsille, mutta mikä ei olisi liian leikkisää. Näistä lähtökohdista syntyi kaksi söpöä eläinhahmoa antamassa lahjoja talvisen maiseman keskellä. Käyttöliittymä pidettiin mahdollisimman selkeänä ja helppona, jotta jokaisen vähemmänkin sovelluksia käyttävä osaisi toimia oikein. Visuaalisuus, joka on riittävän yksinkertainen mobiilimaailmaan ja joka ei häiritse käyttöä.

Tekninen toteutus
Sovelluksen tekninen toiminta toteutettiin Valveen yhteistyökumppanin SuperApp Oy:n kanssa iOS ja Android -älypuhelimille. Mobiilisovellus rakennettiin Valveen kehittämän Wake Platform -pilvialustan päälle, jolla sisällöt säilyvät turvallisesti ja niitä voidaan helposti jaella erilaisiin digitaalisiin rajapintoihin ja niiden hallinta ja päivittäminen onnistuu samasta paikasta. Wake Platform pyörii automaattisesti skaalautuvassa pilviympäristössä ja sen päälle tehdyt palvelut voidaan rakentaa millä tahansa teknologialla, sillä tieto noudetaan ohjelmistorajapintojen kautta. Alustaa käytetään Lahjakeräys-sovellukseen tarvittavien tietojen hallinnoimiseen ja päivittämiseen reaaliaikaisesti.

Sovelluksen toimintaperiaate
Joululahjakeräys-sovellus on ladattavissa App Storesta ja Google Playsta. Tutustu sovelluksen käyttöön ylläolevasta videosta.

TULOKSET

Joululahjakeräys-mobiilisovelluksen kehitysprosessi toteutettiin ideasta julkaisuun neljässä viikossa.

Kampanjaa organisoineet valvelaiset olivat erittäin tyytyväisiä mobiilisovelluksen tuomaan suureen helpotukseen keräyksen organisoinnissa ja lahjatoimitusten hallinnoinnissa.

Saatujen käyttäjäpalautteiden mukaan sovelluksen käyttö oli erittäin helppoa.

Sara Nikander
Sara Nikander Director, Brand & Digital 045 6735 577
Katri Kantola
Katri Kantola Marketing Manager, Brand & Digital  040 184 9293