En

Työelämän ensiaskeleet Valveella

Työharjoittelu on mahdollisuus, josta opiskelijan kannattaa ottaa kaikki mahdollinen hyöty irti. Oikeanlaisessa paikassa harjoittelu tuo erittäin arvokasta kokemusta ja ennen kaikkea avaa ovia työelämään. Valveen Trainee-ohjelman vetäjä, Account Director Thea Forstén, kertoo, että Valveella ymmärretään harjoittelujakson merkitys uraansa aloittelevalle opiskelijalle ja siihen halutaan tarjota parhaat mahdolliset puitteet.

”Valveella harjoittelu on koettu todella hyödylliseksi ja antoisaksi kokemukseksi. Valveella harjoittelujaksoon panostetaan ja tästä yksi osoitus on mukanaolo tasokkaassa Suomen Mentorit ry:n Trainee-ohjelmassa. Harjoittelijat opastetaan huolellisesti alussa ja heitä tuetaan koko matkan ajan, mutta he saavat myös vastuuta ja itsenäisyyttä. Lähtökohta harjoittelujaksossamme on, että mahdollisuuksien mukaan sen päätteeksi harjoittelija työllistyy Valveella. Tämä on siis ainutlaatuinen mahdollisuus näyttää kyntensä ja asenteensa”, Thea kertoo ja jatkaa muistakin mahdollisuuksista:

”Ovet avautuvat myös muualle. Harjoittelu meillä voi nostaa nuoren ammattilaisen CV:n uudelle tasolle, jolta on helpompi edetä nimekkäisiin markkinointitoimistoihin töihin. Täältä on siirrytty harjoittelun jälkeen luomaan uraa muun muassa Googlelle.”

Harjoittelijan silmin

Tällä hetkellä Valveella työskentelee kaksi digitaalisen markkinoinnin harjoittelijaa. Susa Liusvaara Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta sekä Helsinki School of Business (HELBUS) ja Englannissa Portsmouthin yliopistossa opiskellut Daniel Syrjälä aloittivat vuodenvaihteessa digimarkkinoinnin harjoittelijoina ja kertovat nyt ajatuksiaan harjoittelunsa alkuvaiheesta.

Valveen monipuolisuus ja vaikuttavat meriitit toimivat kaksikolle tärkeimpinä houkuttimina. Danielin huomion kiinnittävät isot asiakkuudet – mm. Finnkino, Mercedes-Benz, UPM – kun Susa taas halusi päästä työskentelemään yrityksessä, jossa markkinointi ja teknologia yhdistyvät.

Harjoittelu valmistaa työelämään

Sekä Susalle että Danielille on karttunut uutta osaamista jo rutkasti lyhyessäkin ajassa.

”Olen oppinut valtavasti jo tässä vaiheessa. Ennen tätä minulla ei ole ollut käytännön kokemusta markkinoinnista: työelämästä, järjestelmistä, projektien etenemisestä, analytiikkatyökaluista tai ylipäätään laajaa ymmärrystä alasta ja siitä, miten homma toimii markkinointitoimistoissa. Ei ole ollut päivää, että työtehtävät olisivat olleet tuttuja entuudestaan. Täällä kuitenkin huomioidaan harjoittelijan osaaminen, koulutetaan ja neuvotaan tarvittaessa. Aina saa kysyä, kun on kysyttävää ja duunia on ollut tosi sopivasti”, Susa kertoo. Daniel jatkaa: ”Työtehtävät ovat olleet mielenkiintoisia ja olen oppinut todella paljon, mikä on tärkeää. On ollut jännittävä nähdä, miten Valveen kaltainen organisaatio toimii, koska en ole ollut tällaisissa tehtävissä ennen tätä harjoittelua. Olen ollut tosi tyytyväinen.”

Luottamus harjoittelijoihin ja ilmapiiri tekevät paljon

Harjoittelijoihin kohdistuva luottamus ja heidän saamansa tuki ja mentorointi on yllättänyt positiivisesti.

”Aloittaessani en ollut varma, minkä verran saan harjoittelijana vastuuta ja itsenäisiä työtehtäviä, mutta huolellisen perehdytyksen jälkeen sain saman tien ottaa lusikan kouraan ja alkaa töihin. Se on ollut tosi hyvä juttu, koska niinhän näitä asioita oppii parhaiten.”, Susa kertoo.

Se, että aamulla lähtee mielellään töihin, ei ole itsestäänselvyys. Ystävällisyys ja yhteishenki, runebergintortut, ystävänpäiväkeilaus, kesäjuhla ja muut arjen pienet piristykset vahvistavat Valve United -yhteishenkeä ja viihtyvyyttä. Valveella työskentelystä kysyttäessä molemmat halusivat erityisesti mainita työilmapiirin. ”Sen lisäksi, että täällä oppii paljon, täällä on kivoja ihmisiä sekä positiivinen ja avoin ilmapiiri, mitä Valveen avokonttori vahvistaa mukavasti”, kertoo Daniel.

”Puitteetkin ovat kunnossa: tilat ovat tyylikkäät ja modernit, meillä on hyvät työvälineet, eikä sekään tietenkään haittaa yhtään, että toimisto on ihan Helsingin keskustassa”, Susa naurahtaa.

Minne seuraavaksi?

Harjoittelun ja koulun jälkeen Susa tähtää tehtäviin, joissa pääsee markkinoinnin, datan johtamisen, teknologian ja kenties kestävän kehityksenkin pariin. Erittäin tärkeää hänelle on päästä jatkamaan työskentelyä firmassa, jossa mielekkäiden töiden lisäksi työntekijät viihtyvät ja voivat hyvin. Daniel näkee itsensä uransa jossain kohtaa marketing managerin pestissä ja samalla tarkastelee sivusilmällä sijoitusalaa.

Vinkkejä vielä harjoittelupaikkaa etsiville

  • Kannattaa ehdottomasti hyödyntää opiskelupaikan harjoittelumahdollisuus. Hyvä harjoittelujakso on korvaamaton kokemus matkalla kohti työelämää.
  • Etsi tietoa harjoittelupaikoista LinkedInissä ja kiinnostavien yritysten verkkosivuilla.
  • Ota etukäteen selvää millaisia työtehtäviä on luvassa, että pääset oppimaan mahdollisimman paljon uutta.
  • Pyri tekemään mahdollisimman paljon erilaisia tehtäviä, sillä kaikki kokemus on hyödyksi.
  • Valmistaudu hyvin harjoittelupaikan haastatteluun.
  • Kysy tarvittaessa apua opinto-ohjaajaltasi.

Haluatko Valveelle harjoitteluun? Otamme harjoittelijoita säännöllisesti tilanteen mukaan. Käy tekemässä avoin hakemus TÄÄLTÄ.

Lisätietoja trainee-ohjelmasta:
Thea Forstén
Account Director
050 068 7768

Hae sivustolta:Search our site: