Kesähessuna Valveella

Valveella kesän 2015 harjoittelijana ollut Mikko Wallenius paljastaa, minkälainen työpaikka Valve on.

Kun kesäkuun alussa tulin ensimmäisenä päivänä Valveelle töihin, en oikein tiennyt mitä odottaa. Tiesin etukäteen vain Valveen olevan viestinnän ja markkinoinnin kentällä toimiva iso toimisto. Lisäksi olin hieman hämmentynyt, sillä kun kävin edellisenä perjantaina toimistolla kirjoittamassa työsopimuksen klo 14, musiikki raikasi ja jengi korkkaili yhdessä bissejä kovaan ääneen kahviossa. Kuvio valkeni kuitenkin jo ensimmäisten päivien aikana tutustuessani porukkaan.

Minut otettiin hyvin vastaan ja oli mukava tutustua uusiin ihmisiin. Porukkaa Valveen lähes 120 työntekijästä löytyy laidasta laitaan: On omassa huoneessa suljettujen sälekaihtimien takana työskenteleviä koodareita, viestintää, markkinointia ja talousasioita hoitavia henkilöitä, sekä erilaisia satusetiä ja vanhan liiton break dancereita.


Yhtä aikaa luova ja ahkera

Toimisto koki kesän aikana muutoksen kun istumajärjestystä muutettiin ja yläkerrasta saatiin lisää tilaa käyttöön. Avoimen tilan lisäksi toimistosta löytyy erilaisia huoneita, joissa on seinille tapetoituna esimerkiksi pikselinen Nintendo-maisema, sekä Muumin Mörön kuva. Seinältä löytyvä taulu: “The creative adult is the child who survived” kuvaa mielestäni hyvin toimiston ilmapiiriä; erilaisia virikkeitä tarjoava luova työympäristö, jossa painetaan kuitenkin ahkerasti töitä. Harjoittelun yksi parhaista anneista on ollut päästä näkemään, että isossa toimistossa työskentely voi oikeasti olla mukavaa.


Iso toimisto, isot huvit

On ollut hienoa nähdä toimiva työyhteisö, jossa tehdään kunnolla hommia, mutta muistetaan koko ajan, että töissä pitää olla myös hauskaa. Muutamana esimerkkinä viihtyisyyttä ja yhteishenkeä lisäävistä tekijöistä voi mainita joustavat työajat, kesäjuhlat, maanantain yhteiset aamupalat, mukavat työtilat, yhteiset kuukausipalaverit, sekä piristävän aamujumpan perjantaisin kerran kuukaudessa. Ja kesähessuna oli mukavaa kun ensimmäisen parin viikon aikana juotiin yhdessä varmaan viidet kakkukahvit ja shampanjaakin sai pari kertaa. Valveella on selvästi ymmärretty, että yhteisistä työhenkeä ylläpitävistä asioista on tärkeä pitää kiinni isossa yrityksessä, jonne uusia työntekijöitä palkataan lähes päivittäin.

Harjoittelun aikana työtehtävät ovat olleet mielenkiintoisia sisältäen erilaisia asioita aina yritysten viestinnän seuraamisesta erilaisten julkaisutyökalujen käyttöön. Valveella on lisäksi päässyt näkemään erilaisia työtehtäviä ja tutustumaan uusiin ihmisiin. Kesän loppupuolella mieltäni ilahdutti, kun esimieheni kysyi, jos haluaisin mahdollisesti jatkaa hommia Valveella keväällä kun palaan syksyn reissusta takaisin Suomeen. Kokonaisuutena harjoittelu on ollut erittäin positiivinen kokemus ja olen suositellut Valvetta työpaikkana myös kavereilleni.

Palaa takaisin harkkarirekryyn