Nokia Cloud and Network Services – Mobile World Congressin demot

Virtuaaliset kokemukset 5G-ekosysteemistä avasivat asiakkaille avaintuotteiden ansaintamahdollisuudet.    

Tarve

Nokia Cloud and Network Services halusi esitellä kolme avaintuotettaan Mobile World Congress -tapahtumassa (MWC) deep dive -demoin.

Saimme tehtäväksemme luoda vangitseva kokemus, joka näyttäisi kuinka Nokian kolme tuotetta – Core-as-service, Network-as-code and Digital Operations – toimivat yhdessä. Päätavoitteemme oli herättää ihmisten kiinnostus ja ohjata heidät deep dive -demojen pariin.

Sateenvarjodemon lisäksi loimme kaksi kolmesta deep dive -demosta. MWC on täynnä edistyksellisiä teknologioita ja laitteita, joten ratkaisujemme piti edustaa uusinta uutta ja tarjota jotain ennennäkemätöntä.

Ratkaisu

Valveella on yli kahdeksan vuoden kokemus yhteistyöstä Nokian kanssa ja huomattavan hienojen MWC-demojen tekemisestä. Demossa on tärkeä pyrkiä selkeyteen, koska tapahtumavierailla on tiukat aikataulut ja heidän aistinsa ovat jo ylikuormittuneet informaatiosta. Demon tulisi olla lyhyt, helposti ymmärrettävä ja niin mukaansatempaava, että vierailija pääsee hetkeksi irti tapahtumahäslingistä.

Onnistuimme tässä hyödyntämällä Mixed Realityn ja Virtual Realityn yhdistelmää ja uusimpia Meta Quest Pro HMD -virtuaalilaseja. Demon aluksi esitimme 5G-ekosysteemin rakentamisen Mixed Reality -osuudessa, joka havainnollisti kuinka kaikki osat yhdistyvät toisiinsa ja useiden partnerien on työskenneltävä yhdessä.

Ratkaisu

Seuraavassa vaiheessa veimme vieraat portaalin kautta tutustumaan teknologian hyödyntämiseen käytännössä. Vieraat olivat jo kokeneet Mixed Realityn, joten he olivat tottuneet virtuaalilaseihin eivätkä kokeneet Virtual Reality -osuutta lainkaan epämukavaksi – eivät edes silloin, kun teleporttasimme heidät 5G-tukiasemamastoon, jota drone paraikaa huoltaa.

Toinen case-esimerkki, Tampereen Nokia Arenalta, esitteli 5G-verkkojen kykyä striimata korkealaatuista 360-videota useista kameroista.

Tulokset

Tapahtumavieraiden kommentit kertovat kaiken.

"Tämä oli koko MWC:n paras demo!"

"Etsin jotain tällaista joka puolelta MWC:tä ja lopulta löysin sen. Kukaan muu ei tarjonnut tällaista kokemusta."

"Tämä on ensimmäinen kerta, kun olen nähnyt ekosysteemin hyvin esitettynä. Hienoa työtä!"

"Tämä on upea tapa kertoa tarina. Asia tuntuu selkeltä, kun se on esitetty tällä tavalla."

Haluatko keskustella siitä, miten voisimme yhdessä tehdä tavoitteistanne kestäviä tuloksia?

Ota yhteyttä