Mitkä ovat virtuaalitapahtumien mahdollisuudet?

Vallitsevan tilanteen vuoksi tapahtumien järjestämistä on jouduttu miettimään uudestaan. Perutaanko tapahtuma, siirretäänkö sen ajankohtaa vai järjestetäänkö tapahtuma kokonaan uudella tavalla?

Kun perinteiset keinot järjestää tapahtumia eivät ole olleet mahdollisia, monet yritykset ovat joutuneet miettimään vaihtoehtoisia toteutusmuotoja. Virtuaalitapahtumien kysyntä onkin kasvanut huomattavasti kuluneen kevään ja kesän aikana.

Mitä tarkoitetaan virtuaalitapahtumalla?

Virtuaalitapahtumaksi voidaan oikeastaan määritellä mikä tahansa verkossa tapahtuva kokoontuminen, jossa osallistujia voidaan osallistaa erilaisten työkalujen avulla. Näitä ovat esimerkiksi erilaiset kyselyt, joihin osallistujat pääsevät vastaamaan reaaliaikaisesti.

Virtuaalitapahtumien mahdollisuudet

Virtuaalitapahtumaan voi sisällyttää kaikki samat elementit kuin perinteiseen tapahtumaan. Ainoa poikkeus on, että osallistujan ei tarvitse tulla fyysisesti paikalle. Tästä syystä virtuaalitapahtuma kerääkin usein jopa enemmän osallistujia kuin fyysinen tapahtuma.

Virtuaalitapahtumaan on mahdollista suunnitella erilaisia tapahtumatiloja, kuten:

  • AULA, joka toimii tapahtuman tervetuloasivuna, johon vieraat saapuvat sisäänkirjautumisen jälkeen. Täältä löytyy myös kaikki oleellinen informaatio tapahtumasta.
  • PÄÄLAVA on tarkoitettu live-esiintymisille, presentaatioille, keskusteluille, haastatteluille, livestriimaukselle sekä webinaareihin. Myös nauhoitetut esitykset onnistuvat striimausominaisuuden ansiosta.
  • KOKOUSHUONEET ovat tiloja, jossa voidaan järjestää ryhmäkeskusteluja videokuvan kanssa tai ilman. Kokoushuoneita voi olla monta ja ne voidaan jakaa esimerkiksi keskusteluaiheiden mukaisesti. Tämä tila sopii erinomaisesti työpajojen järjestämiseen.
  • VIRTUAALISTÄNDIT ovat samankaltaisia kuin messuständit fyysisessä tapahtumassa. Niissä voidaan pitää tuote-esittelyjä joko livenä tai jo aiemmin videoituna. Näissä on myös kaupallinen mahdollisuus ohjata osallistuja verkkokauppaan ostoksille.
  • VERKOSTOITUMISTILA mahdollistaa kahdenkeskiset speednetworking-tapaan toteutetut kohtaamiset. Osallistujat yhdistetään sattumanvaraisesti tai ennalta määritetyn profiilin mukaisesti. Verkostoitujat voivat vaihtaa yhteystietonsa.

Osallistujat voivat liikkua vapaasti näiden tilojen välillä tapahtuman aikana, aivan kuten perinteisillä messuilla.

Meillä Valveella on tarjota erilaisia malleja virtuaalitapahtuman toteutukseen. Meiltä löytyy ratkaisut niin 10 000 ihmisen virtuaalimessuihin kuin 100 ihmisen webinaariin.

Järjestämme kaikki virtuaalitapahtumat  avaimet käteen -periaatteella sisältäen suunnittelun, toteutuksen ja tarvittavan ohjelmiston. Saat meiltä myös laadukkaan livestreamin ja tarvittaessa tilat lähetykseen. Tiimimme on läsnä koko tapahtuman ajan. Autamme myös markkinoinnissa, kutsuprosessissa ja tarvittaessa sisältöjen kanssa.

Tarvitsetteko apua tulevan tapahtuman kanssa? Ota Pauliina Kuokkaan (Head of Events) yhteyttä: pauliina.kuokka@valve.fi, +358 40 0708 787  ja tutustu etukäteen vinkkeihimme virtuaalitapahtuman järjestämiseen liittyen. 

 

Pinja Makaroff

Project Manager